Uus ploominektar
42% Ploominektar inuliiniga kontsentreeritud püreest.
Ploominektar on meil eriti täidlase, rikkaliku magus-hapuka maitsega maiuspala mahlasõbrale, sisaldades rikkalikult kiudaineid ja antioksüdante. Ploom ise on vili, milles on avastatud umbes 15 erinevat vitamiini ning mineraali.
Largo uus ploominektar rikastatud kiudainetega on kõrge mahlasisaldusega – lausa 42%!
Teada-tuntud kiudaineterikas ploom sai veelgi enam rikastatud loodusliku kiudainega, inuliiniga. Ploomis ja inuliinis leiduvad kiudained aitavad kaasa normaalsele seedimisele.
Ploomid on hea puuvili tervisliku toiduvaliku rikastamiseks. Samamoodi on lugu ploominektariga – toetades seedimist, vähendades kõhukinnisust. Teadaolevalt on inimese immuunvastus sõltuv seedimisest – seega ploominektar on igati paslik toiduaine meie kõikide toidulauale.
Süsivesikutest on ploomides enim suhkruid: sahharoosi, glükoosi ja fruktoosi. Süsivesikute hulka annavad oma panuse ka polüsahhariidid, mis ploomide puhul kuuluvad eeskätt kiudainete perre. Viimastest leidub ploomides nii tselluloosi, hemitselluloosi kui ka pektiini.
Ploomide tervislikkuse seisukohast on neid puuvilju uuritud ning järgmine oluline ühendite rühm ploomides on mineraalained. Ploomide viljalihas leidub rohkelt kaaliumi-, magneesiumi-, kaltsiumi- ja fosforiühendeid. Lisaks rauale on ploomide viljalihas veel ka boori, tsinki, kroomi, mangaani.
Ploominektarisse lisatud kiudaine inuliin (oligo-ja polüsahhariid) – ehk prebiootikum, on veeslahustuv kiudaine, mis soodustab süsivesikute ja rasvade ainevahetust ning säilitab soolestikus optimaalse mikrofloora. Mikrobioloogilised uuringud on näidanud, et inuliin on kättesaadav toiduallikas meie seedekulglas leiduvatele kasulikele bakteritele ja muudab nii seedekulglas elutseva bakterkoosluse vahekorda meile soodsas suunas.
Largo ploominektarisse pole lisatud suhkruid. Nektaris sisalduv suhkur on looduslik, ploomis endas leiduv suhkur.
Largo ploominektari tooraine on pärit Prantsusmaalt, olles täiuslik oma maitse poolest.
Orgaanilised happed koos suhkrutega määravadki põhiosas viljaliha lõpliku maitsevarjundi, mis võib kõikuda magusast hapuni. Samuti on need kaks ühenditerühma põhitegijad ploomide kalorsuse kujundamisel. Sajagrammine ports ploomide viljalihast valmistatud nektarit annab ca 50 kilokalorit.
Head nautimist!
Lisa kommentaar